18.11.2014

Banda Kinesiologica este un dispozitiv medical folosit in tratarea sau prevenirea majoritatii afectiunilor musculare, articulare sau limfatice.

Banda Kinesiologica se mai numeste si Kinesio Tape, in functie de marca sub care este produsa.

Bandajul kinesiologic este o practica inovativa, deosebit de eficienta, ce are ca efect imbunatatirea circulatiei si refacerea ligamentelor si/sau a muschilor lezati.

Rezultatele  nu pot fi obtinute decat cu o tehnica de aplicare corecta. Aceasta se va face de catre un terapeut specializat sau sub indrumarea acestuia, Benzile kinesiologice se aplica in scopul imbunatatirii functiilor musculare, vasculare si nervoase, favorizand astfel capacitatea de vindecare a corpului. Tehnica de aplicare benzi kinesiologice este una corectiva mecanica si senzoriala, ce favorizeaza circulatia sanguina in aria ce trebuie tratata. Aceasta metoda integreaza si completeaza alte practici de recuperare medicala aplicate in Clinica Ecomed

Dezlipirea  va fi in sensul de crestere al parului.

Durata medie a benzii pe corp este de 3-5 zile. Durata variaza in functie de zona pe care este aplicata banda.

Adezivul benzii este rezistent la apa. Banda poate fi folosita fara probleme in sporturile acvatice sau combinata cu procedee de hidroterapie.

Efectele aplicarii sunt aceleasi indiferente de culoarea folosita.Bandajul kinesiologic, aplicat pe piele formeaza un fel de circumvolutii, care ridicand pielea, faciliteaza drenajul limfatic si reduce durerea. La fiecare miscare a corpului, bandajul elastic adeziv functioneaza ca un fel de pompa, stimuland in permanenta circulatia limfatica. Simultan sunt atenuati si receptorii durerosi din piele. 

Banda Kinesiologica actioneaza pe diminuarea oboselii musculare; reducerea inflamatiilor la nivelul tesuturilor afectate; eliminarea edemelor si a hemoragiilor intre piele si muschi; sustinerea tendoanelor inflamate; imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice; reducerea senzatiilor de durere ale pielii si muschilor; normalizarea tonusului muscular; corectarea aliniamentelor articulare datorate dizlocarilor;

Adezivul benzii este termosensibil, iar aplicarea benzii pe o anumita arie va avea ca efect cresterea circulatiei sangvine din acea zona, ducand astfle la o usoara senzatie de caldura.Tehnica de aplicare benzi kinesiologice isi demonstreaza functionalitatea la nivelul epidermei, muschilor, a sistemului limfatic si articular. Benzile kinesiologice pot fi utilizate in cadrul terapiilor de reabilitare sub forma de tratamente complementare pentru sustinerea acestora.

Banda se aplica cu o ora inainte de activitatea sportiva sau de dus. Acest interval de timp va permite adezivului sa faca o aderenta sigura cu tegumentul. Pielea trebuie sa fie curata si uscata inainte de aplicarea benzii. 

Nu se folosesc surse de caldura artificiala pentru aplicarea benzii. Trebuie evitata intindrea la maxim a benzii la aplicare pentru a evita iritatii ale tegumentului.