18.11.2014

Este bine cunoscut efectul favorabil al magnetotergapiei, procedeu natural si nedureros, asupra unor afectiuni precum: boli reumatice degenerative si inflamatorii (coxartroze, gonartroze, epicondilite, tendinite, etc), leziuni traumatice (contuzii, entorse, luxatii, leziuni musculare), recuperare postoperatorie (hernii de disc, fracturi operate) si afectiuni neurologice (nevralgii, pareze).

Beneficiul terapeutic se datoreaza in principal prin imbunatatirea utilizarii oxigenului de catre tesuturile lezate, ceea ce determina o crestere a vitezei de regenerare a acestora.

Mai putin cunoscute sunt insa efectele magnetoterapiei asupra durerilor de cap datorate starilor de tensiune, fie ca vorbim de stres, anxietate, oboseala sau pozitie sezanda indelungata. Alegerea unui medicament eficient necesita timp si uneori este nevoie de mai multe incercari pentru a-l gasi pe cel potrivit. Pentru acest pacienti, magnetoterapia reprezinta tratamentul ideal, cu atat mai mult cu cat pe langa efectul analgezic are si o actiune sedativa generala si de reglare a somnului.

Magnetoterapia nu are reactii adverse si este contraindicata doar femeilor insarcinate si purtatorilor de stimulator cardiac.